Храм Свети Цар Борис-Михаил Покръстител

† Търсене в сайта

Параклис на Нови гробища в Сливен

Параклис на Нови гробища в Сливен

 

Братя и сестри православни християни.

В началото на Великия пост, когато всеки един от нас отправя своите покайни молитви към Бога, изпросвайки от Него със своето велико човеколюбие да изтрие нашите грехове, ние православните християни от град Сливен, имаме и възможността да Му благодарим. Повод за тази духовна радост е факта, че се приближава вече моментът в който в Гробищния парк на града (Нови гробища) по молба на Светата Сливенска митрополия и с благословението на нашия архиепастир, Негово Високопреосвещенство Йоаникий, митрополит Сливенски, ще бъде изграден православен параклис. Заедно с всички наши братя и сестри ние изразяваме нашата дълбока и искрена благодарност и към Общинския съвет в Сливен, който учреди безвъзмездно право на строеж за изграждане на параклиса, а така също и на кмета на общината г-н Кольо Милев, който внесе предложението за това в Общинския съвет и така дава възможност на едно богоугодно начинание да се превърне в реалност.

Всички ние живеейки непрестанно с мисълта, че нашите починали сродници продължават да живеят в един друг нетленен, непреходен и вечен свят, ясно осъзнаваме и вярваме в спасителното значение на отправените от нас сърдечни молитви към нашия Господ, Който със своята Божествена благодат Единствен може да упокой и опрости техните волни и неволни, съзнателни и несъзнателни грехове. Надеждата за спасение на душите на нашите починали сродници, чрез нашето молитвено застъпничество прави още по-голяма радостта ни от възможността за съграждането на параклиса.

,,Боже на духовете и на всяка плът, Който стъпка смъртта, съсипа дявола и подари живот на Твоя свят! Сам Ти, Господи, упокой душата на починалите Твои раби в място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка. Всяко съгрешение, което са сторили с думи, или дело, или мисъл, прости, като благ и човеколюбив Бог, тъй като няма човек, който да живее и да не съгреши. Един Ти, Господи, си без грях: Твоята правда е правда вечна, и Твоето слово е истина. Защото Ти си възкресението, животът и покоят на починалите Твои раби, Христе Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и пресвятия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога и във вечни векове. Амин”.

Настоятелство при храм "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител"

 

 

 

† Екклесия

† Посетете още:

Българска Православна Църква - Българска патриаршия


Сливенска света митрополия

† От Българска патриаршия:
† От Сливенска епархия: