Храм Свети Цар Борис-Михаил Покръстител

† Търсене в сайта

Представи се в Господа нашия брат Иван Обрешков

Скъпи братя и сестри!

С дълбока скръб и болка ви съобщаваме, че днес, на 27 годишна възраст се е представил в Господа нашия брат, изявения църковен псалт и богослов Иван Обрешков. По информация на близките му, той е починал от сърдечна недостатъчност, като няколко дни преди да почине е бил и на хемодиализа. 

Иван е роден на 7 юни 1989 г. в гр. Сливен, завършва Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“, а след това и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“. Доскоро той беше певец в няколко столични храма, като редовно изпълняваше послушанието на църковен служител. В мислите и чувствата на всички, които го познаваха той ще остане, като верен приятел, изряден певец и църковен служител. 
Всеки член на енорията при храм "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" ще запази завинаги с обич споменът за прекрасните мигове по време на съслужения с участието на Иван.
Опелото на нашия брат Иван Обрешков ще бъде отслужено утре, от 14 часа, в Катедрален храм "Св. Димитър Солунски" в гр. Сливен. По информация на сайта „Двери“, нашият архиепастир и духовен старец Сливенският митрополит Йоаникий е заявил, че наред с отеческата си молитва за покойния ще поеме и разноските по погребението на му.


Бог да прости Иван и да го запази заедно със Своите светии в светлината на Своето лицe!


Амин!

 

 

 

† Екклесия

† Посетете още:

Българска Православна Църква - Българска патриаршия


Сливенска света митрополия

† От Българска патриаршия:
† От Сливенска епархия: