Храм Свети Цар Борис-Михаил Покръстител

† Търсене в сайта

Старият бряст - дърво на годината

Старият бряст е участник в конкурса Европейско дърво на годината

Скъпи братя и сестри,

Тази година един от символите на Сливен, Старият бряст представя България в традиционния конкурс „Европейско дърво на годината“.

Хилядолетното дърво е символът на Сливен и на местната общност, очевидец на исторически събития, на съвременни културни и обществени прояви, пазител на самосъзнание и нрави, свидетел на съдбовни срещи, участник във фолклорни предания, израз на природната сила, красота и непреходност.

Старият бряст спечели националния конкурс „Дърво с корен 2013“, благодарение на което сега участва в европейския конкурс „Европейско дърво на годината“.

Дървото беше номинирано от Община Сливен и получи активна подкрепа от цялата общност, от гражданите на Сливен, техните близки и приятели, както и от българите в и извън България.

Водени от ясното съзнание, че Православната църква не бива да се капсулира, а трябва винаги да бъде опора и подкрепа за своите членове, че енориите на светата Православна църква трябва да бъдат отворени към радостите и проблемите, въжделенията и усилията на своите членове, но и на цялото общество, енорията при храм „Св. Борис-Михаил Покръстител“ призовава всички наши братя и приятели да подкрепят благородната кампания.

За да дадете своя глас в подкрепа на Стария бряст можете да посетите сайта на конкурса:


http://www.treeoftheyear.org/


Българският представител, Старият бряст е под номер #2.

Искаме също така да изразим нашата дълбока радост от това, което наблюдаваме – нашето общество, нашето гражданство, нашите братя и сестри подеха една благородна кампания всички заедно, единни, движени от своите светли и благородни стремления. Изключително радостни сме от факта, че широката подкрепа за тази кампания се зароди в самото общество и за нея работят заедно хора с различни убеждения, постигнали единство и единомислие.

Щастливи сме, че доброто и красивото отново са повод за обединяване в сегашните времена на разделение.

Да помага Бог на всички наши братя и сестри, които в единомислие успяха да се обединят около обща кауза! Уверени сме, че това е белег че нашето общество може да постигне по подобен начин единомислие и съборност и по други, още по-важни въпроси и проблеми!

 

 

 

† Екклесия

† Посетете още:

Българска Православна Църква - Българска патриаршия


Сливенска света митрополия

† От Българска патриаршия:
† От Сливенска епархия: