Храм Свети Цар Борис-Михаил Покръстител

† Търсене в сайта

"Подвиг и Евхаристия" - лекция на доц. Свилен Тутеков

доц д-р Свилен ТутековСкъпи братя и сестри православни християни, с голяма радост ви съобщаваме, че на 31 март,  втора неделя на Великия пост, след светата литургия в храм „Св. цар Борис-Михаил Покръстител“ в Сливен ще се проведе лекция на тема „Подвиг и Евхаристия“. Лектор ще бъде доц. д-р Свилен Тутеков, ръководител на катедра "Библейско и систематическо богословие" в Православния богословски факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.  
Д-р Свилен Тутеков е роден през 1974 г. Завършил е богословие и философия във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. През 2003 г. защитава докторска дисертация, посветена на аскетическата антропология на св. Йоан Лествичник. През 2005 и 2007 г. специализира в Богословския факултет на Белградския университет. Автор е на монографията "Литургични измерения на нравствеността" (ВТ, 2000), на студии и статии в областта на християнската антропология и етика. През 2009 г. излезе от печат сборника "Личност, общност, другост" (студии по християнска антропология и етика), а през 2010 - „Добродетелта заради истината: богословски и антропологични основи на аретологията”.
Лекцията на д-р Тутеков ще бъде проведена след приключването на светата литургия. С радост каним всички православни християни, които имат желание и възможност да присъстват.

 

 

 

 

† Екклесия

† Посетете още:

Българска Православна Църква - Българска патриаршия


Сливенска света митрополия

† От Българска патриаршия:
† От Сливенска епархия: