Храм Свети Цар Борис-Михаил Покръстител

† Търсене в сайта

Панахида в храм "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител" в петък

Скъпи братя и сестри,

В петък, 21 февруари, в навечерието на Задушница, от 17:00 часа в храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Сливен ще бъде отслужена панихида за упокой душите на всички починали православни християни. Ще бъдат поменати и загиналите наши братя при кръвопролитните сблъсъци в Украйна.

Ние, православните християни от енорията на храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ изпитваме дълбока скръб в сърцата си от кръвопролитното братоубийство. Затова, заедно с молитвата за упокой ще се молим още Бог да просветли умовете и сърцата на всички наши братя от Украинския народ, да им даде мъдрост, за да може те отново да намерят пътя един към друг.

С дълбока скръб искаме да изразим своята съпричастност към братския ни украински народ. За нас българите, събитията в Украйна трябва да бъдат твърде поучителни, а именно за това, че по пътя на омразата и ненавистта няма как да достигнем до нищо добро. Точно затова сме против всички опити да бъде насаждана всякакъв вид омраза и етническо напрежение в нашата страна.

 

 

 

† Екклесия

† Посетете още:

Българска Православна Църква - Българска патриаршия


Сливенска света митрополия

† От Българска патриаршия:
† От Сливенска епархия: